Masterclass ‘Zelfsturing in de praktijk’

Op 21 mei a.s. organiseert Inscope Consulting in Delft de Masterclass ‘Zelfsturing in de praktijk.’ Tijdens deze dag delen praktijkdeskundigen hun ervaringen met zelfsturende teams.

Tijdens de interactieve dag kun je niet alleen horen, maar ook zien hoe zelfsturing in de praktijk kan werken. Zowel in de industriële omgeving van DSM Sinochem Pharmaceuticals in Delft als bij de Consultants van Finext uit Voorburg.

DSM Sinochem Pharmaceuticals

Door zich in zelfsturende teams te organiseren, wisten de operators en engineers van DSM Sincochem Pharmaceuticals in Delft een voorsprong te behalen op hun concurrenten in Azië. Deze positie hebben ze verder verstevigd door een lean transformatie. Wat waren de kritische succesfactoren en van welke fouten hebben management en medewerkers moeten leren? Hoe werkt zelfsturing in hún praktijk en wat levert het op?

Een metafoor uit de biologie

De traditionele manier van aansturen van organisaties is eigenlijk tegennatuurlijk. Een hiërarchische organisatie met centrale aansturing en planning komt in de natuur niet voor. Er valt dan ook veel te leren van natuurlijke ecosystemen. Jack Crielaard deelt hij zijn inzichten en ervaringen over het creëren van ruimte in organisaties. Hoe zorg je er voor dat in die ruimte toegevoegde waarde wordt gecreëerd voor klanten en de organisatie? Hoe ontstaat nieuw leven in jouw organisatie?

Finext, de kracht van het netwerk

De consultants van Finext werken met een verzameling teams die elk voor zich een kleine onderneming vormen. Met een eigen winst- en verliesrekening en zonder een managementteam dat de koers uitzet, taken coördineert of conflicten beslecht. Zowel de centrale principes als de uitwerking in de details van de organisatie en de dagelijkse praktijk komen aan bod tijdens de masterclass. Hoe kun je de eenvoud terugbrengen in je eigen organisatie? Hoe werken de zelfsturende teams van Finext in de praktijk? Maar ook: wat betekent de ‘wet van behoud van ellende’?

Programma

9:30     Ontvangst in Aula

10:00    Inleiding dagvoorzitter Niels van der Weerdt, Inscope Consulting

10:15    DSM Sinochem Pharmaceuticals, Annemieke Lorteije, Plant manager en Dan Verloop, Operations expert

11:15    Jack Crielaard, Interim manager, social innovator en co-entrepreneur

12:00    Finext, Wim Heuvelman, senior consultant & entrepreneur

13:00    Lunch

14:00    Workshop ronde 1

  • Rondleidingen door de fabriek in Delft
  • Verdiepende discussie met DSM Sinochem Pharmaceuticals
  • Verdiepende discussie met Finext consultants Martijn Meuling en Jan Dirk Hogendoorn
  • Zelfsturing in jouw praktijk: gerichte discussie met Jack Crielaard en Niels van der Weerdt

15:15    Workshop ronde 2

  • Idem als ronde 1

16:30    Dagafsluiting en borrel

Aanmelden

Aanmelden kan per e-mail: info@inscopeconsultinig.nl Vermeld het aantal deelnemers en bedrijfsnaam. Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus het is mogelijk met maximaal vijf deelnemers per bedrijf deel te nemen.

Na je inschrijven ontvang je een bevestiging met informatie over de locatie in Delft en een formulier om je voorkeur voor de workshops in ronde 1 en ronde 2 aan te geven. Deelname kost €300,-  per persoon (ex. BTW). Lunch en borrel zijn inbegrepen.

Vragen

Neem gerust contact op met Niels van der Weerdt:
vanderweerdt@inscopeconsulting.nl
06  5755 9366
010 408 1683