Visie

Bedrijven en publieke instanties bewegen zich in een steeds turbulenter wordende omgeving. Technologische innovaties, veranderende regelgeving en economische ontwikkelingen volgen elkaar in een steeds sneller tempo op. Om hierop in te kunnen spelen is het vernieuwing van businessmodellen, meer flexibiliteit en slimmer werken noodzakelijk.

Missie

Inscope Consulting ondersteunt organisaties bij businessmodel en sociale innovatie met hoogwaardige kennis en gefundeerde analyses. We maken wetenschappelijke kennis op maat en zorgen ervoor dat organisaties met die kennis hun overlevingskansen in een snel veranderende omgeving vergroten.

Ons team

Prof.dr. Henk Volberda

Henk Volberda is hoogleraar Strategisch Management aan de Rotterdam School of Management en wetenschappelijk directeur van het onderzoeksinstituut Inscope: Research for Innovation. Zijn boek ‘De Flexibele Onderneming’ staat sinds de verschijning in 1998 voortdurend in de lijst met meest gewaardeerde managementboeken. Ook zijn laatste boek “Re-inventing Business; hoe Nederlandse bedrijven hun businessmodel vernieuwen” wordt alom geprezen.

Dr. Niels van der Weerdt

Niels van der Weerdt is managing director van Inscope Consulting en een ervaren consultant op het gebied van business en sociale innovatie. Hij promoveerde op een grootschalig onderzoek naar de performance van flexibele organisaties in Nederland. Samen met Henk Volberda ondersteunde hij tientallen organisaties in hun zoektocht naar flexibiliteit, sociale en businessmodel innovatie.

Erasmus Reseach & Business Support

ERBS_Division_ofInscope Consulting is onderdeel van ERBS – Erasmus Research & Business Support en verbonden aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University. ERBS maakt deel uit van EUR Holding BV en is zodoende gelieerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Inscope: Research for Innovation is het gezamenlijke onderzoeksinstituut van de Rotterdam School of Management, Maastricht University, TNO en de Universiteit van Amsterdam. Hiermee is Inscope Consulting nauw verbonden.