Sociale innovatie bepaalt het succes van technologische innovatie

 

Driekwart van het succes van innovaties wordt bepaald door sociale innovatie. Technologische innovatie is slechts voor een kwart verantwoordelijk voor het succes van een nieuw product, een verbeterd proces of een vernieuwd businessmodel.

Dynamisch managen, flexibel organiseren en slimmer werken vormen de drie bouwstenen van een sociaal innovatieve aanpak. Een aanpak die zich kenmerkt door participatie van de werkvloer en samenwerking met partijen binnen en buiten de organisatie.  Organisaties die daarin succesvol zijn, innoveren sneller en effectiever.

Jouw uitdagingen

Als leidinggevende ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de organisatie. Dat betekent ruimte geven en sturen op resultaten, maar ook het zelf-organiserende vermogen van de organisatie stimuleren en kanaliseren. Daarnaast is het belangrijk dat je de condities creëert voor nieuwe vormen van samenwerking. Maar hoe doe je dat? Hoe meet je de voortgang? Op welke manier zorg je er voor dat de kennis en motivatie door de gehele organisatie wordt gedeeld?

Onze oplossingen

Impact Scan “Het Nieuwe Werken”

Met onze Impact Scan “Het Nieuwe Werken” (HNW) brengen we de impact van de invoering van HNW binnen je organisatie in kaart. We meten de mentaliteitsverandering en het gedrag, maar ook de productiviteit van je organisatie en de waardering door je klanten. Dat doen we snel en efficiënt, maar altijd grondig en met oog voor je organisatie. Samen kijken we vervolgens welke stappen je kunt nemen met je organisatie om HNW maximaal te laten renderen.

Leergang Sociale Innovatie

Onze leergang biedt een rondgang langs diverse aspecten van sociale innovatie. ‘Zelfsturing’, ‘Samenwerkende generaties en duurzame inzetbaarheid’, ‘Maatwerk in arbeidsovereenkomsten’ en ‘Innovatie van onderop’ zijn enkele thema’s die de revue passeren. Deze leergang kunnen we op maat maken voor je organisatie of je kunt aansluiten bij andere organisaties met gelijksoortige vraagstukken.

Best Way of Working (WoW) – in ontwikkeling

Eén van de meest sociaal-innovatie organisaties van Nederland – Finext uit Voorburg – geeft je een kijkje in haar keuken. Finext en Inscope Consulting ontwikkelen een mastercourse waarin we theorie en ervaring met je delen. Dit kun je direct in je eigen organisatie toepassen. Een uniek concept met als doel: innovatieve organisatieprincipes borgen in jouw organisatie.